Halloween in de Jasmijnberg

 

Piraten, zeerovers en boekaniers.

 

Iedereen heeft er wel eens van gehoord of er over gelezen. Wie waren ze en waarom waren ze zo gevreesd?

Het fijne zullen we nooit precies te weten te komen. We kunnen er de geschiedenisboeken op naslaan maar daarnaast kunnen we ook een hoop te weten te komen via de grafstenen van deze overleden bandieten. Hierop is vaak een hoop interessante informatie te vinden.

 

Daarom hadden we enkele graven van beruchte piraten verplaatst naar de Jasmijnberg, maar helaas ging dit niet helemaal goed.

Ralph had namelijk een kist laten vallen en de geest van kapitein Blackbeard was ontsnapt!

Zijn aanwezigheid was duidelijk te merken: je voelde zijn koude adem door de lucht snijden waardoor je over je hele lichaam verstijfde. Soms dacht je zijn zware stem te horen bulderen in de donkere nacht en was het net alsof er een papegaai langs je gezicht fladderde.

 

Met wat geluk heeft Ralph, met behulp van Toon, de geest van Blackbeard en zijn papegaai nog net voordat de kinderen langskwamen, gevangen en terug kunnen plaatsen in zijn kist. De geesten van Mary Read, Rock de Braziliaan en Piet Hein waren gelukkig niet ontsnapt uit hun grafkisten. Zo kon het uiteindelijk toch nog een gezellige Halloweenavond worden.

 

Het was wel jammer dat het weer niet mee zat. Door de regen en de harde wind moesten we helaas eerder dan gepland stoppen. Maar gelukkig zijn er veel kinderen met of zonder ouders langsgekomen en waren de reacties allemaal positief.

mailto:halloween@penrose.eu