Links

 

    Halloween in de Jasmijnberg

Enkele site's waar ik met regelmaat te vinden ben staan hieronder. Het zijn site's die ik bezoek vanwege mijn interesse in Halloween, maar dat wil niet zeggen dat het alleen maar over Halloween gaat. Het onderste heeft er zelfs helemaal niets mee te maken, maar heeft wel mee gespeeld met ons succes in 2007 en in 2008.

Er zijn meer straten die gezamenlijk iets doen aan Halloween. Een mooi voorbeeld hiervan is de Straatvereniging "De Anemoon" uit Putte. Halloween is één van hun vele activiteiten, kijk maar eens op hun site. In 2007 mochten wij bij een vergadering bijwonen om te kijken hoe zij met Halloween bezig zijn en dit was een leuke ervaring. Na aanleiding van deze vergadering en de contacten die we daarna nog met deze vereniging hadden, mochten we op hun avond meedoen als figurant. Samen met Fred ben ik in het bos gaan staan en wat hebben wij een lol gehad. Kinderen groot en klein moesten mij passeren en op dat moment sprak ik hun ze heel rustig aan. "Ik ben mijn vriend kwijt en hij heet Fred. Wil jij mij helpen hem te zoeken en doe je hem dan de groeten van mijn?" Daarna liet ik ze hun pad vervolgen en zwaaide ik ze na. Een meter of 15 verder kwam Fred  achter een boom vandaan, hard roepend dat ook hij zijn vriend kwijt was. Er was zelfs een loslopende hond van Fred geschrokken, terwijl Fred toen stil achter de boom stond. Kun je nagaan hoe de voorbijgangers op een schreeuwende Fred reageerde.  
Wat Halloween in Putte zo leuk maakt is dat echt heel de straat meedoet, je weet echt niet wat je ziet. Alle huizen zijn in Halloweenstijl versierd, vanaf het begin tot het einde van de straat. Maar ook in de aanliggende straten zijn veel huizen versierd en kunnen kinderen aanbellen voor trick or treat.
Jammer dat we het dit jaar op dezelfde dag vieren anders waren Fred en ik zeker weer komen helpen als dat nodig geweest mocht zijn. Intussen heb ik begrepen dat het daar ook dit jaar een succes geweest is.

Maar ook in de wijk Sint Annapolder in Terneuzen zijn ze elk jaar volop bezig met Halloween. Enkele plaatselijke heksen hebben een site gemaakt waar je het een en het ander kan volgen. Als je het nieuwe foto's bekijkt kun je zien dat het ook daar erg gezellig geweest moet zijn. Jammer dat we niet overal even langs kunnen gaan, maar via hun Internetsite is het goed te volgen. Voor sommige delen van de site moet je je wel even laten registreren.

Voor de 4de keer hebben we nu 't Oude Schuurtje in Hamont (België) bezocht. We trekken al 2 maanden van te voren onze agenda's om een zaterdag in te plannen. We gaan op tijd rijden en voor we aankomen gaan we nog snel wat eten bij de plaatselijke snackbar "Frituur Bas". Dit keer waren gingen ook de dames en de kinderen mee, 11 man totaal. Ook zijn er 4 bewoners van "De Anemoon" uit Putte die kant opgereden en ook zij gaan volgend jaar terug.  
Het verbaasd ons elke keer weer hoe Stefan en zijn team steeds iets nieuws verzinnen. Dit jaar was er een Vlaamse Griezel Kermis en wij hebben er van genoten. Er wordt echt veel aandacht aan geschonken en er is ook van alles te koop op Halloween gebied. Je moet er niet naar toe gaan om Halloween kleding te kopen, want dat vind je overal. Nee, daar hebben ze net die dingen die je nodig hebt om je woning of tuin aan te kleden. Je kunt er dingen kopen van kunstvlieg tot doodskist en een heel hoop dat daar tussen in zit. Dit jaar hadden ze voor de 2de keer een loterij met als hoofdprijs een doodskist, helaas hadden wij hem weer niet gewonnen.

Met enkele buurvrouwen ben ik een cursus schminken gaan volgen bij Annemarie Koole. Bij Halloween horen nu eenmaal enge gezichten en die wil ik graag ook zelf kunnen maken, dus op les dan maar. Ik moet eerlijk bekennen dat het best moeilijk is om een gezicht goed te beschilderen, maar het is erg leuk om te doen en ik maak (volgens mij) vorderingen. Dit jaar waren we zelf instaat onze grime te verzorgen en het zag er nog goed uit ook.
Tip: Wil je een eng gezicht schminken? Schmink dan iemand die van zichzelf al lelijk is, dan lukt het altijd.
Als aanvulling op de hierboven genoemde schminkcursus hebben we een vervolgcursus en een workshop Heksen gedaan. Dit keer hebben we deze gevolgd bij Syl Verberk van Syllie Faces in Baarle-Nassau. Ook kregen we les in crèmeschmink, waarmee we ons goed kunnen "verouderen".
Bij beide dames zal ik weer eens terugkomen voor vervolglessen, het was mij namelijk erg goed bevallen.

.

 

 

 

mailto:halloween@penrose.eu